Over de psycholoog

Mijn naam is mw.drs.Joanne Philips en ik ben basis GGZ-psycholoog met BIG registratie 6906 297 1425 en AGB code prive: 94-007773 en praktijk: 94-056813.
Ik ben lid van de beroepsvereniging van LvvP, Landelijke Vereniging van Vrijgevestigde Psychologen en psychotherapeuten

Ik ben begonnen als onderwijzeres en heb dertien jaar op een basisschool gewerkt. Daar leerde ik al jong dat voor sommige problemen hulp van buiten af nodig is om een kind weer ‘in het zadel’ te helpen.
De kinderen leerden me toen in de praktijk wat ik later tijdens mijn opleiding tot psycholoog theoretisch leerde; ook voor volwassenen geldt dat als je te veel op je bordje krijgt en helemaal als dat een traumatische ervaring betreft hulp vaak noodzakelijk is.

Tijdens mijn vorming leerde ik hoe negatieve ervaringen en boodschappen, zo gehoord of als kind zo begrepen, veel later nog steeds ons leven kunnen beïnvloeden.
De patronen die we destijds ontwikkelden om daar mee om te kunnen gaan, kunnen in ons later leven ons in de weg gaan zitten.
Vanuit dit perspectief leerde ik om oude boodschappen en trauma’s met hun samengaande emoties op te sporen, boven water te halen om die dan vervolgens te neutraliseren.
Hiervoor gebruik ik verschillende technieken: EMDR, probleem benadering vanuit psychodynamisch perspectief,technieken vanuit dat perspectief zoals bv IFS en CGT, Cognitieve Gedrags Therapie.

Na mijn studie psychologie leerde ik in Amerika dat negatieve gebeurtenissen en stress niet alleen psychische problemen kunnen geven maar ook veel lichamelijke klachten kunnen veroorzaken.
De technieken die ik daar leerde voor stressmanagement en behandeling voor burn-out klachten gebruik ik nu binnen mijn praktijk.

Ik ben  in het bezit van zowel het Kwaliteits Statuut als Visitatie Certificaat

Inzage Kwaliteits Statuut:

Lees hier het kwaliteitsstatuut