Over de psycholoog

Mijn naam is mw.drs. Joanne Philips en ik ben basis GGZ-psycholoog met BIG registratie 6906 297 1425 en AGB code prive: 94-007773 en praktijk: 94-056813. Ik ben lid van de beroepsvereniging van LvvP, Landelijke Vereniging van Vrijgevestigde Psychologen en psychotherapeuten

Ik ben begonnen als onderwijzeres en heb dertien jaar op een basisschool gewerkt. Daar heb ik al jong geleerd dat voor sommige problemen hulp van buiten af nodig is om een kind weer ‘in het zadel ‘ te helpen. De kinderen leerden me in de praktijk wat ik later tijdens mijn opleiding tot psycholoog theoretisch leerde; ook voor volwassenen geldt dat als je te veel op je bordje krijgt of een traumatische ervaring hebt meegemaakt hulp wenselijk is.

Tijdens mijn psychodynamische vorming leerde ik hoe negatieve boodschappen, letterlijk zo gehoord of als kind zo begrepen, veel later nog steeds ons leven kunnen beïnvloeden. Ook onze aangeleerde patronen om ermee om te kunnen gaan kunnen ons in de weg blijven zitten. Vanuit dit perspectief leerde ik hoe die oude boodschappen op te sporen en ook de samengaande negatieve gevoelens en gedachten te elimineren. Hiervoor gebruik ik verschillende technieken: EMDR, Cognitieve Gedrags Therapie, probleem benadering vanuit psychodynamisch perspectief en technieken vanuit dat perspectief.

Na mijn studie psychologie leerde ik in Amerika dat verschillende gebeurtenissen en stress niet alleen psychische problemen kunnen geven maar ook veel lichamelijke klachten kunnen veroorzaken. De technieken die ik daar leerde voor stressmanagement en behandeling voor burn-out klachten gebruik ik nu binnen mijn praktijk.

Ik ben  in het bezit van zowel het Kwaliteits Statuut als Visitatie Certificaat

Inzage Kwaliteits Statuut:

Lees hier het kwaliteitsstatuut